Archive

Posts Tagged ‘fix’

MobileMe problems continue…..

July 30, 2008 Leave a comment

…..but not for me. As blogged yesterday, MobileMe is now off my computers, and I’m back to syncing my iTouch through iTunes. Calendars are once again as they should be, even if the calendar colours don’t match (a small price to pay for actually having them on your mobile device). I’m currently testing an alternative for keeping contacts and calendars in sync, so more to follow if it works out.

Removing MobileMe wasn’t difficult, the first step was to sign out in System Preferences on the Macs and delete the account from the iTouch. Getting the correct calendars back on the iTouch was slightly more involved. All the calendars were deleted from iCal, and this was synced to the iTouch. Then the backup was restored to iCal and the data was synced again.

Getting the Macbook back in sync was simply a case of restoring the iCal data that the hackintosh had backed up. It looks like the calendar issues I suffered are a bit more widespread than I realised. TUAW have an article detailing how to back up Address Book and iCal data, and at Macfixit there’s some suggestions that may help with the synchronisation issues.

Since this is a commercial product (and I pity anyone who payed up rather than trying the 60 day trial) is this level of problems acceptable? Maybe Apple should do the right thing for it’s users, refund their money and put the MobileMe service back into Beta where it belongs.

Advertisements

iJailbreak 0.6

March 21, 2008 Leave a comment

1.1.4 jailbrokeniJailbreak 0.6 has been out for a few days and I finally got time to upgrade my 16Gb iPod Touch to 1.1.4. The recommended method is using an un-jailbroken 1.1.4 device, so I upgraded through iTunes before starting. The process ran smoothly and resulted in a jailbroken 1.1.4 with installer.app added. The only problem I have found so far has been Mail.app crashing at launch, but that was easily fixed with a quick search that found the page here. Changing the permissions on var/mobile/Library/Mail from 755 to 777 sorted that problem. Nothing very different after upgrading, but it’s always good to get the bug fixes, right?

Categories: iPod Tags: , , , , , ,